Ligasejlads i Hellerup

I weekenden 22 – 24 august har SSK igen deltaget i en af de 4 sejlweekender i Sejlsportsligaen. Besætningen, der denne gang var afsted, var Lars Wegener, Claus Terkildsen, John Høegh og Torben Kristensen.

Arrangementet foregik denne weekend i Hellerup og var præget af springende vind og en styrke på 5 – 8 m/s og nogle særdeles hård pust ind i mellem. Hellerup Sejlklub havde i samarbejde med Dansk Sejlunion stablet en særdeles god weekend på benene med alt godt arrangeret - både afvikling af sejladser, TV dækning, speak og hele weekendens traktement af sejlerne.

Der var gjort en del ekstra ud af TV denne gang, så det hele er blevet meget mere professionelt sat op, der streames, der er TV i alle dage og der flyver droner over sejlerne, så en gang i mellem kan man høre en summen ved båden – de første gange blev vi noget forundrede, hvad det nu var.

Fredagen gik for SSK godt med 2 fjerde pladser og 1 første plads, desværre gik lørdagen ikke så godt, men vi kom dog igen sidst på dagen og sluttede med en 4. plads. Søndag blev bedre og vi startede dagen med en 3. plads – alt i alt en weekend hvor vi lærte lidt mere omkring J70erne – der er ting at forbedre på vor sejlads, trods det vi er oppe mod nogle der har sejlet i lignende både i mange år. Vor konklusion på weekenden er at vi har slået prøvet at slå alle klubberne i en sejlads, så vi kan godt, men det er træning og nok kendskab til båden der mangler, så en J70’er eller 2 i SSK vil være godt.

Der blev informeret om at ideen om en Champions League nu er en realitet – i oktober er 30 klubber verden over inviteret til København, hvor Tyskland og Danmark i fællesskab skal afviklet dette, så der er noget at kæmpe for på den lidt længere bane.

SSK ligger nu på en samlet 12. plads, der er lidt afstand til den nedenfor liggende klubber, så hvis der i Århus om 14 dage gøres en god indsats, bør det være muligt at blive i Sejlsportsligaen. Konceptet er helt klart den rigtige vej til flere mange flere sejlere og til fastholdelse af de unge sejlere.

Torben