I weekenden d. 24 - 25. maj var 3 jollesejlere fra ungdomsafdelingen til Pantaenius Torm JGP i Horsens. Kasper Emil deltog som sædvanligt blandt A-optimisterne og denne gang var det i hjemmevant farvand idet at Kasper Emil også sejler i Horsens Sejlklub. På B-banen deltog Jakob Lykke og Valdemar.
 

Begge stillede op som B-optimister for første gang, så det var med en vis portion spænding at træner og B-optimisterne sejlede ud mod banen lørdag morgen. Ville de nu få et chok og en ordentlig omgang bank i den nye hverdag på B-banen eller kunne de klare sig blandt de mere øvede B-sejlere. Jakob og Valdemar sluttede rimeligt på en henholdsvis 23. og 24. plads i første sejlads i et felt på 34 B-optimister. Så vi lænede os tilbage og sagde at det vel var rimeligt i først B-stævne.

I anden sejlads sluttede de som henholdsvis 19 og 18.  Under tredje sejlads fik personerne i følgebåden det store smil frem, da Valdemar rundede toppen som 5'er og Jakob som 8'er, der var bare det lille men, at midt på lænsebenet døde vinden fuldstændigt og sejladsen blev skudt af, i øvrigt helt korrekt, hvilket Valdemar og Jakob dog ikke var helt enig i :-). 

Der blev ikke flere sejladser den dag, men vejret var fint, humøret højt og drengene var tilfredse med at ligge a-point på en 20. og 21. plads efter førstedagen. På anden dagen var det som der var noget der skulle bevises fra den afblæste sejlads dagen før. I hvert fald mandede de sig op og lavede nogle gode sejladser og for Valdemars vedkommende blev det endda til en enkelt prik. Han sagde selv efterfølgende at kunne han bare holde sin placering som 5'er ved bundmærket frem til mål, så havde han været meget tilfreds, men i stedet sejlede han fra de fire andre og sluttede sejladsen som etter. Smilet var til at få øje på! 

Begge sluttede stævnet i den bedste halvdel, Jakob på en 17. plads og Valdemar på en 15. plads, hvilket er meget tilfredsstillende i deres første B-stævne. Vi havde desværre ikke lejlighed til at følge så godt med på A-banen med Kasper-Emil. Men vi ved han lavede udmærkede sejladser i midten af A-feltet. Se resultater og mere om stævnet her
 

I skrivende stund er vi ved at forberede os på Neptun Cup som sejles i Vejle på Kr. Himmelfarts dag. Vi skal afsted med 6 sejlere og en stak forældre. Samtidig er Kasper Emil draget udenlands til Dutch Youth Regatta i Holland. Stævnet sejles fra torsdag til lørdag og der forventes deltagelse af ca. 500 optimister, så det bliver god træning inden det afgørende Torm JGP i Kerteminde i pinseweekenden. 
 
Sejlerhilsen fra ungdomsafdelingen

Allan