Sejlsportsligaen – Danmarksmesterskab for klubhold

I en konkurrence mellem Danmarks 18 bedste sejlklubber sluttede Silkeborg i weekenden på en 10. plads.

Sejlsportsligaens første stævne i 2015, hvor Danmarks 18 bedste Sejlklubber dyster med hinanden, blev afhold i weekenden i Skive. Stævnet bød på regn, sol og masser af blæst.

Sejlsportsligaen er en turnering for de 18 klubber der ligger i 1. division. De møder hinanden ved fire stævner i løbet af sæsonen.
Der sejles udelukkende i J/70 sportsbåde som Dansk Sejlunion stiller til rådighed til stævnerne. I hver båd er der 4 sejlere for at håndtere båden.
Der sejles korte og intensive sejladser af ca. 20 minutters varighed. Sportsbådene er nogle meget levende både og sejlerne må kæmpe hårdt for at håndter sejlene og få båden til at yde max.

Bådene er fuldstændige ens, så placeringerne er helt afhængig af besætningens taktik, og evne til at trimme båden og dermed få den bedste fart i båden.

Efter årets fjerde stævne kåres en samlet ligavinder – og dermed ”Dansk mester” for sejlklubber.

Silkeborg besætningen består af Mike Nygaard Jensen som skipper og Lars Wegner, Torben Kristensen samt John Høgh som gaster.

Besætningen var vældig tændt da det gik løs fredag eftermiddag, men ved første sejlads gik det galt da KDY ( Kongelig Dansk Yachtklub) sejlede direkte ind i Silkeborg båden. Det betød at Silkeborg kom sidst over startlinjen og selvom de hentede noget ind på de øvrige både endte Silkeborg på en sidste plads.

Efter fredagens øvrige sejladser der hvor der b.la. blev lavet en første plads endte Silkeborg Sejlklub på en samlet 6. plads.

Lørdagen stod på regn, gråvejr og friske vindforhold. Søndagen derimod bød på høj sol og blæsevejr.

Det blev en barsk og udfordrende dag for sejlerene i Skive fjord, med kastevinde og vindstyrke op til 17 m/s i stødene.

Det betød meget høj fart og planende både når vinden kom ind bagfra og gennakkeren var sat.
Det kræver stor koncentration og hurtighed for at håndterer gennakkeren i denne vindstyrke, hvilket flere besætninger også fik at føle, idet en enkelt lille fejl betød gennakker knætringer. Mange af holdene lavede gennakker kæntringer, når de kraftige pust kom hen over banen. Det tager et par minutter inden båden igen har rejst sig og besætningen har fået styr på sejlene, men da er de øvrige både kommet langt foran.

Gennakker kæntringerne skete også for to gange i søndagens sejladser for Silkeborg Sejlerne, hvilket kunne mærkes på placeringerne.

Samlet ligger Frederikshavn, Århus og Skovshoved Sejlklub henholdsvis nr. 1, 2 og 3 første stævne i Sejlsportsligaen i Skive, mens Silkeborg Sejlklub opnåede en 10. plads.

Andet stævne i Sejlsportsligaen vil blive afholdt i Horsens d. 12. – 14. juni.

Annette Diget