Nordisk Mesterskab for optimister

I uge 30. deltog Valdemar i Junior Nordisk Mesterskab, som I år blev afholdt af Horsens Sejlklub. Ranglistesejladserne, som mange sejlere har deltaget i, i foråret ligger til grund for udtagelsen.

Først udtages 5 VM sejlere, så 7-8 EM sejlere, og herefter er det NM sejlerne, som står for tur. Der udtages 20 drenge og 20 piger til NM, og Valdemar sneg sig lige med på det sidste mandat pga. et enkelt afbud.
De første ranglistesejladser var ikke helt forløbet efter planen, så det var på et hængende hår, at Silkeborg Sejlklub blev repræsenteret ved NM for 3. år i træk. Kasper-Emil har klaret de 2 foregående år. Til NM sejler drenge og piger hver for sig og for at forbedre sig i forhold til Ranglisten krævede det for Valdemar en 19. plads blandt de danske drenge.
Foruden Danmark var Sverige, Norge, Finland, Letland, Estland og Island repræsenteret blandt de 86 deltagere i drengefeltet.

Stævnet bød på let og springende vind -  så der blev brug for kompetencerne fra hjemmebanen på Brassø. Målet blev mere end indfriet med en placering som den 7. bedste blandt de danske drenge og nr. 37 i alt. Resultater kan ses her.